måndag 24 september 2012

Ännu en riktigt regnig historia

Regn och rusk, vi började med fusk!
Vi kommer till Åva på kvällskvisten. Det är redan mörkt och regnigt när vi kliver ur bilen. Ingen är speciellt pepp på att kinesa med blöta regnkläder så alla är överens om att bryggsegla första natten. Efter köttbullsmackor och vin somnar vi till regnet smattrandes mot taket. Vi vaknar till samma smattrande och peppen för regnig segling hade dessvärre inte införlivat sig under natten. T-röden visade sig var slut vilket betydde att kvällens fisksoppa va hotad. Vi bestämde oss för att ta en road trip till Dalarö för att handla. Det blev även ett lite längre stopp på bageriet med kaffe och croasant. Tillbaka i båten fick vi leta fram alla våra motorskills för att få den jäveln att starta.
Färden blev inte lång utan vi la till vid vårt kära Härsö där Fru Olson redan lagt till. Under kvällen blev det promenad till domkyrkan och vi kunde äntligen gömma vår älg. Bastun var tyvärr stängd men kvällen avslutades i Fru Olson med vin, kex och ost och heta miljödiskussioner. Grannarna tvärs över viken brydde sig då inte om regnet utan levde rövare hela natten och hade party med gamla dängor som Orup och Britney Spears.
Söndagen, dagen vi hoppades på startade även den med regn, regn och regn. Men vi hade inte mycket val då vi var tvungna att ta oss till Sätra. För att torka segel kryssade vi över Baggensfjärden vilket var riktigt skoj! Regnet slutade och det va många båtar ute på fjärden. Vi var sugna på att slinka in i racet men tog vårt förnuft till fånga och höll oss på vår kant.

Då vattenståndet var ovanligt högt kom Fru Olson på efterkälken när de behövde vänta på broöppning. Vid slussen fick vi oväntat besök och lite hjälp med slussning. Dagen bjöd på morotskaka, lutning och många skratt.  Väl i Åva han vi precis med att masta av innan musten gick ur oss och vi trötta traskade hem.

Tack för denna sommar!!



'



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar