söndag 28 augusti 2011

Pizza, baconkorv och kräftor

I Nynäshamn valde vi att klämma in oss mellan massa båtar på en fin brygga med Y-bommar, istället för att välja bryggan där några få stackare lag till med 50m bojtamp. Först när vi nöjda över en smidig förtöjning, ett snabbt klädombyte och bommad båt började traska längs bryggan insåg vi att grinden innan fastlandet innebar privat brygga och vi fick bråttom att lägga till hos de andra stackarna innan Kom Fort anlände och såg vårt oproffsiga snedsteg.

Vi fyllde magarna med kulglass, kändisspanade, fyllde båten med både mat och dryck och åt sedan pizza till bristningsgränsen medan en efter en åtgärdade sin bakismage på ställets enda toalett.
Grabbarna stack först och lämnade plats för oss på en liten men fantastiskt fin ö intill Älvsnabben. Till middag blev det gemensam korvgrillning där tjejbåten imponerade med baconlindad chorizo som dock delvis strandade som fiskmat.
Under färden till ön hade grabbarna fått nys om en överraskning vi nutidens flaskpost som löd:
"Tjejbåten har något lurt på gång,
i kväll blir middagen livad med sång.
Vi fixar förrätt,
men på endast denna blir ni inte mätt (a).
Håll i hatten, det här blir bästa natten!
/Tjejbåten"

Efter korven svidade tjejerna om och som ni kanske gissat blev det kräftor med ljuslyktor, hattar,sånghäften, kräftor och snaps kring elden. Med härlig sommarkänsla i själen somnade båda besättningarna för att vakna till den första varma dagen med strålande sol. Med musik, böcker, plugg och vattenmelon intog vi klipporna och njöt bort halva dagen. Vid 15-tiden la vi ut och siktade mot Härsö men efter att ha kryssat någratimmar och blivit omseglade av såväl Kom Fort som ensamseglaren i gul båt med piratflagga började vi ledsna och svängde in i Kolnäsviken på Ornö där eskaderns sista kväll fick bli på klippor med kvällssol iakttagandets en finsk svajankring i slow motion och ensamseglaren som hade problem med att bada.

Nere i ruffen stod Erik för peppen och vi andra hängde på bäst vi kunde. Vi spelade spank the monkey och galenpanna. I det sistnämnda fick vi alla prova på att leva livet som en kändis och ett urval av karaktärerna var, Blondinbella, Kungen, Paris Hilton, Poseidon, Ensamseglaren x 2 och Prince.

Pettan gav en aptitretare på höstens ost-och vinkvällar, Albin insåg att han gillar mögelost och vi förenades alla under månen för att säga tack och hej för den här gången.

Idag stack grabbarna innan klockan slagit 07 och vi vaknade upp i en vik där efter Eriks lodning visste det exakta djupet runt omkring oss. Med vemod i kroppen och en känsla av att hösten är i antågande slogs vi av tanken att det här fantastiska gänget troligen inte kommer att vara samlade förrän om ett halvår eller möjligen ett år, men ses igen det ska vi, jajjebox!

Camilla <3





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar