torsdag 9 augusti 2012

Albindagen

Flera somrar i rad har vi lovat varandra att segla dit det blåser. I år har vi äntligen lyckats hålla det. Lagom till vi ska segla från Fejan och bege oss söderut igen så vrider även vinden.
Det är ett trött och lite bakisgäng som turas om att styra, navigera och sova på vår färd mot Albin och Comforten. Vi är en rätt sliten besättning som efter ett antal timmars segling börjar närma oss Södermöja och ett möte med Comforten. Anna pratar med Albin i telefonen och inser samtidigt att hon någon gång gjort en pil i sjökortet vid Ramsmoraön vilket känns som lovande för en schyst kvällshamn.
Trötta som vi är drar vi igång motorn sista biten och burnar mot ett kärt återseende. Comforten har redan lagt till och Albin guidar oss in mot en fin liten stensudde strax brevid Comforten.
Något som vid blotta anblicken och även vid tilläggning verkar vara en förträfflig plats att ligga på. Men så snart vi ligger förtöjda och börja med maten börjar vi dunka på. Detta försöks ignoreras av den inte alltför pigga och alerta besättningen på Viggan/ Viggen/ Båten / Tjejbåten. Något som i senare kommer att ångra..
Till middag blir det hajkbomb (något alla får lära sig att göra i scouterna), medan Comforten grillar fläskfilé och får en del avundsjuka blickar från Viggans besättning.
Men även vår mat var riktigt god, vi hade lyxat till det med ost och kläckt ägg, mums!
På Comforten seglade förutom Albin enskara av hans syskon, det var: Anneli, Philippa, Maja, Agnes och hennes dotter Tilda. Tilda underhöll med en del upptåg under middagen och fick alla att skratta, en riktig underhållare. Kvällen bjöd även på bad (för hela Comfortens besättning, Viggen bangade på den kalla viken), blåbärsplockning och lite kvällsmys i Viggan.
Vi bjöd samtidigt in till oss för att glänsa med vår nybakade pepparkaka med blåbär.
Vid tiotiden klippte ögonen och vi somnade gott.

Godnatt
/Nina  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar