måndag 6 augusti 2012

Fuck you or!

Efter en förmiddag med riktigt bra väder, massa bad och tvätt under armarna bar det av mot ångbåtsbryggan för att möta upp Camilla.
Båten anländer samtidigt som geocaching letande pågår för fullt, men då vi kollat under typ varje sten var att prata med Camilla, och komma tillbaka till båten mer lockande så denna cache för vänta på oss till ett annat år. Efter handling av mat blev det ännu mer bad.

Jag och Camilla är otroligt sugna på ytterskärgården och får snabbt med oss resten av besättningen på samma tankar. Vi lättar, hissar segel och sätter kurs mot Kallskär. Efter lite dividerande om vad det är vi styr på, vart gattet ut till yttre båtsportsleden är inser vi att pin kryss är det som erbjuds av vinden. 
Vi siktar så högt mot vinden det bara går men ändå känns det som att vi backar vid varje slag.
Förhoppningar om att nästa ska ska ta oss förbi oret ovanför Möja hinner sägas ett tiotal gånger innan språket blir lite grövre och Anna skriver denna rubrik i loggboken. Fuck you or! Till slut ger vi upp och startar motorn. Humöret blir då genast bättre. Efter Möja seglade vi norrut igen med rätt bra fart i båten. Det vart en del letande av fyrar, prickar och radiomast. Kallskär erbjuder en jättefin vik och utsikt över havet. Vi möts av ankartampar och andra båtar som berättar för oss att det ligger en sten mitt i viken som vi måste akta, något som vår Arholma-Landsort bok redan skvallrat om. Med lite snygga manövrar ankrar vi snyggt precis innan regnet bryter lös. 

/Nina


Äntligen kom vår 4:e besättningskvinna
                          
Efter regn kommer solsken, sägs det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar