tisdag 7 augusti 2012

Kallskär med betoning på kall

  Vi hinner bomma in oss innan regnet öser ner. Till middag serverades renskavsgryta med ris. Seglings-starts-bubblet korkades inte upp för att det blev sådant pissväder. 
Natten blev orolig. Fastän vi låg i en skyddad vik och radion sa att det skulle mojna kändes det som om vi låg mitt i blåshålet och att det blåste kuling, minst.
Natten präglades av nattliga upptåg, upp på däck för att åtgärda skramlandet i masten. Anna var mest tapper och åtgärdade problemet med silvertejp och plastpåse. 
Vi vaknade upp till ett fint men blåsigt väder. Det var rikligt med gäss på havet. Vi gick en promenad till andra sidan, där satt vi och filosoferade, tog hoppbilder och plockade skvattran. Vi dividerade om länge om vi skulle sticka eller ligga kvar. När vi kom tillbaka till båten hade grannen börjat leta efter grundet som skulle finnas mitt i viken. Det visade sig dock svårfunnet då han bottnade överallt i viken. Vi bekymrade oss inte alltför mycket då vi hade 10cm marginal. 
Tillslut bestämde vi oss i alla fall för att sticka. Vi fick lyckönskningar av våra åskådare i viken. 
Det visade sig bli en grym segling i skön medvind med sikte mot Fejan. Men under tidens gång blev vi mer sugna på Arholma. Fulvädret kom i kapp oss och vi surade lite över att vi lämnat det soliga klipporna på Kallskär. Väl framme vid sydöstra viken på Arholma började Viggens besättning ledsna på det mesta. Gästhamnen visade sig vara smockad och dess gäster inte så gästvänliga. Vi valde därför en klippa syd om gästhamnsviken. 
Kvällen blev regnig men i Viggen var stämningen på topp då bubblet öppnades.

Nästa morgon var siktet inställt på den nordliga hamnen för mat, bensin och en kaffe. Vi hann som vanligt precis lägga till då himlen blev kolsvart och öppnade sig. Vi tog skydd under en gran innan vi letade upp dansbanans café för en kaffe och citronkaka. Samt ladda telefonerna. dagens äventyr blev upp till öns båk. Tyvärr var båket vid första besöket stängt, men Ninis hittade på en annan kul idé nämligen skattjakt i form av geocaching. Vi letade och letade..och letade. Nina fann en orm i en gran och det var även Nina som fann gecachen, vill Nina bestämt påpeka. Vi tog en fin älg och la dit en ful tampong. Undertiden vi pysslade med skatten kom farbror Båkvaktare. Även skatt-tillsynesman. Han öppnade båket åt oss och vi var nog de mest entusiastiska besökare han haft på länge. Båket bjöd oss på storslagen utsikt och Mumin historier. Vi hann även med ett stopp vi kyrkan där vi alla vill gifta oss en vacker dag. Med båten sjöstuvad gav vi oss ut mot nya äventyr som Camilla kommer berätta mer om...

/ Anna    
                    




Ibland kan man inte låta bli att få mindervärdeskomplex
Arholma båk



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar