onsdag 8 augusti 2012

fejjan på Fejan!

Med Arholma i ryggen och medvind i seglen, peppen i sinnet och barndomsvänner i siktet gick vi i 5 knop mot Fejan. På fjärden utanför Arholma medan sopplunch intogs närmade sig en x-båt på kryss, vad håller de på med hann vi tänka innan vi insåg att delar av besättningen var kända ansikten som bara ville hälsa. Vi styrde vidare mot ytterligare kända ansikten med galna upptåg väntande.
I den värmande eftermiddagssolen gladdes Fejan åt Tjejbåtens tilläggning, följt av bordsbokning och välbehövlig dusch.
Besättningen hade just hunnit gömma undan deo, borste och andra tecken på att de inte alltid är precis så här ljuvligt doftande när ljudet av elefanter nådde deras öron. Tanken av att vi slagit hål på kölen slog oss i samma stund som stund som Emil, Robin och Sandra klev ombord.
Båten överöstes med beröm om dess rymlighet och färden gick sedan vidare gängets kajakuthyrning Erevent som även den överöstes med beröm för dess ordning och goda kaffe.
Robin gav en snabb guidad tur på ön och berättade om dess kolerahistoria.
Sen möttes vi upp på värdshuset där det serverades biff, fisk och öl vilket vi gladeligen satte i oss tills endast sista beställningen återstod. Sandra och Robin tog sitt förnuft till fånga som de kloka blivande föräldrar de är och åkte hem till grannön medan båtens besättning hängde med Emil och öns hustomte Abbe tillbaka till kajakuthyrningen för att dra vårt strå till stacken i dess bartömning och det blev en ösig kväll där de nostalgiska låtarna avlöste varandra.
Vid 03-tiden när Nina just checkat in oss på Erevent var det dags för den riktiga guideturen då Emil tog med oss till det gamla kolerasjukhuset. Vi kröp in genom ett dammigt källarfönster i det 4 våningar höga igenbommade spökhuset. Gardiner, sängkläder och köksutrustning stod orörd och endast fladdermöss befolkar sjukhuset idag. På de foton som togs i huset har vi alla suddiga ansikten. Hurra!
Robins födelsedag firade vi med god hotellfrukost vilket stärkte detta bakisgäng. Innan promenaden till kajakuthyrningen där vi tackade för oss lät Robin välja sång och gav bort vår fireball för att fylla barskåpets ekande hål.

Camilla

Camilla briljerar med sin fantastiska kakor!
Erventgänget
Världens läckraste brudar i korvmössa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar