fredag 10 augusti 2012

Mården i midsummer!

Vi vaknade tidigt av att solen lös in genom fönstren och vi blev alla väldigt pepp på Björkskär.
Frulle i sittbrunn och några av och några av oss kände ett behov av bad och lite tvagning medan andra tyckte att 17 grader i vattnet var lite väl kyligt och lät skiten sitta kvar. Comfortens besättning skulle alla vidare på nya äventyr och begav sig därför av hemåt efter bad och avsked på klippan.
Vi drog samtidigt och tur var väll det.  Efter att ha gått på en sten och annat skravs ett antal gånger under morgonen så fick vi minst sagt lite problem med att ta oss ut. En man liggandes på svaj strax bakom oss i viken kom med en massa "tips" som inte var till någon större hjälp. Men Comforten kom till vår räddning och vidare ut på havet for vi.
Vi styrde mot Björkskär i ett toppenväder och radion på frekvens 90,2.
Björskär levererade! Bubbel sattes på kylning och och bikinin åkte på. Hela dagen var som en dröm, en riktig toppendag!
Maten började sina i båten, men lite pasta och pesto dög alldeles utmärkt när vi ändå hade det så oförskämt bra. Efter en hel dags  stekande i solen på en ö som vi hade alldeles för oss själva, promenerade vi upp på högsta toppen på ön för att titta på solnedgången. Under hög koncentration balanserandes på ett var sitt glas vin fyllda till bredden springer en kattunge, järv, utter, Nej.. En mård! ( men nu i efterhand har vi insett att det nog var en mink) förbi oss. Vi blev helt till oss och den sprang självklart vettskrämd iväg.
Sen satt vi med ett glas vin i solnedgången och hade det återigen hur bra som helst.
Tillbaka i båten blev det sommarprataren och sängen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar